INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Savremeni pop-up kafić nalik kolibi u centru Bukurešta

19.05.2015. | Arch Daily

Savremena i udobna struktura nalik kolibi se pojavila nedavno u centru Bukurešta. Stvorena kao šarmantno mesto za predah od vreve grada, drvetom obložena struktura smešta „Frudisiac“ - moderni đus bar i kafić. Arhitektonski biro Not a Number Architects je projektovao crnu metalnu zgradu, počevši od renoviranja napuštene barake na parceli.

Ova urbana koliba ima monolitni izgled tokom dana sa fasadom od crnog metala. Za razliku od spoljašnjosti, enterijer je prekrivren sa svetlim panelima od smrče. Veliki prozori i svetlarnici plave kafić sa prirodnim svetlom u toku dana.

Noću, međutim, zgrada izgleda kao da sija - veliki otvori uokviruju zatvorene aktivnosti i unutrašnja rasveta naglašava oštar kontrast između metala i drveta.

Pored enterijera ispunjenim drvetom, kafić koristi svoj prostorni raspored i nameštaj radi stvaranja rustične i privlačne atmosfere. Kafić je organizovan oko dugačkog drvenog stola za piknik, gde mušterije mogu da sede u porodičnom stilu.

Nameštaj je uglavnom minimalistički i napravljen od drveta sa metalnim detaljima. Prostor kafića je odvojen od kuhinje u pozadini sa velikom ortogonalnom policom za knjige.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;