INFONET-468X60-BANNER

Malena koliba na štulama napravljena od recikliranih materijala

18.05.2015. | Inhabitat

Ova udobna prefabrikovana koliba na štulama je prelepi mikro-dom za one koji žele da pobegnu od gradske vreve kako bi proveli neko vreme u mirnom i prirodnom ambijentu.

Maleni objekat je izdignut od tla, i smešten je na drvenim stubovima, a zamišljen je i izgrađen od strane Nozomija Nakabajašija, koji je nedavno diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Dorsetu, u jugozapadnoj Engleskoj.

Kuća je izgrađena korišćenjem mešavine materijala kao što je pluta i lokalna crvena kedrovina, koji su korišćeni za oblaganje, i reciklirani materijali korišćeni za konstrukciju i zastakljivanje.

Enterijer kolibice smešta malu peć na drva, sklopivi krevet i otvara se na trem koji pruža prekrasne poglede na okolinu. Nakabajaši je projektovao kuću, i zajedno sa još jednom osobom on ju je izgradio korišćenjem samo ručnog alata na baterije.

Nenoseći deo objekta je napravljen od šperploče i polikarbonata, a zidovi su izolovani sa plutom. Arhitekta je koristio stare telefonske stubove za osnovnu strukture i crvenu kedrovinu lokalnog porekla kao glavi građevinski materijal.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;