INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podzemni frižider održava hranu svežom bez električne energije

28.04.2015. | Gizmag

Lako je zaboraviti koliko je električne energije potrebno da održimo našu hranu svežom. Zamislite da možete da iskoristite prirodnu podzemnu izolaciju zemlje za skladištenje i održavanje vaše hrane. „Weltevree“, holandska dizajnerska kompanije specijalizovana za proizvode koji su napravljeni da ohrabre ljude da koriste prednsoti života u prirodi, je stvorila podzemni frižider koji je moderan vid koncepta podruma, omogućavajući održavanje hranom svežom bez upotrebe električne energije.

Podzemni frižider je sličan tradicionalnom podrumu, i deo je koncepta koji ima za cilj podsticanje modernih vlasnika kuća da uzgaja i čuva svoje proizvode radi življenja modernog samostalnog života. Podzemni frižider koristi izolacioni efekat zemljišta i efekat hlađenja podzemnih voda. Temperatura u frižideru ostaje stabilna tokom cele godine između 10 i 12 stepeni Celzijusa, što je idealna temperatura za skladištenje voća, povrća, vina i sira.

Podzemni frižider se postavlja u zemlju i pokriva sa iskopanom zemljom. Ovaj sloj zemlje, oko 1 metar debljine, funkcioniše kao izolacija tako da temperature unutar frižidera retko ili nimalo variraju. Nije vam potrebna građevinska dozvola za postavku podzemnog frižidera, a iskopana zemlja ne mora da bude uklonjena, pošto se ona može iskoristiti, na primer, za pravljenje brežuljaka sa zasadima u vašem dvorištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;