INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća uklopljena sa pejzažom u Japanu

28.04.2015. | Fresh Home

Ova prelepa kuća u Tojoti, Japanu, je projektovan od strane arhitektonskog biroa Ihrmk, i njome dominiraju prolazi koji je spajaju sa predelima susednog terasastog pirinčanog polja.

Pogodno nazvana „Prolaz pejzaža“, kuća omogućava svojim stanarima da se osećaju povezani sa prirodom i da uživaju u svim lepotama okolnog zelenila, što uključuje pirinčana polja, drveće limuna i magnolija.

Tri okvira u obliku kapija čine strukturu kuće, čijoj konfiguraciji dominiraju dva prolaza: jedan koji se proteže od juga ka severu u prizemlju i drugi koji ide od istoka ka zapadu na prvom spratu. Oni transformišu kuću u vetrovitu sredinu u kojoj priroda prožima svaki pedalj životnog prostora.

Prizemlje smešta dnevni boravak, koji se prostire u pejzaž preko velikog drvenog trema i vrta. Zona za čitanje i trpezarija na prvom spratu uspostavljaju vezu sa ovim prostorom preko jedne rupe u južnoj strani kuće. Ove rupe nastavljaju da igraju bitnu ulogu u uokvirivanju i odvajanju prostora na prvom spratu, gde postaju visoki bočni prozori za ventilaciju i osvetljenje.

Klijenti su zahtevali obilje prostora za skladištenje kako bi ispunili svoje dnevne potrebe i arhitekte su odgovorile na taj zahtev shodno - razne niše i skrivena mesta su iskorišćeni za formiranje različitih vrsta plakara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;