INFONET-468X60-BANNER

Element 1 je moderan prefabrikovani dom na povučenom ostrvu

20.04.2015. | Dwell

Arhitektonski biro Method Homes je nedavno izbacio model prefabrikovane kuće nazvane Element 1, i ona predstavlja jednu od najuspešnijih prefabrikovanih gradnji ove kompanije.

Kompaktna jedinica sa jednom spavaćom sobom je projektovana od strane arhitekte Krisa Pardoa, koji je obložio elegantnu strukturu sa korten (Corten) čelikom i velikim zastakljenim elementima pune spratne visine. Svetlom ispunjena kuća Element 1 je odabrana kao moderna vikendica koja je smeštena na izazovnoj parceli u državi Vašington, SAD.

Prefabrikovana kuća Element 1 je bila savršena za Karen Kist, pejzažnu arhitekticu koja je kupila zemljište na ostrvu Maroustoun koje pruža savršene poglede ali mu nedostaje građevinski prostor.

Kistova je utvrdila da je prefabrikacija van lokacije gradnje jedan od najboljih načina za ublaživanje ograničenja lokacije i konsultovala se sa biroom Method Homes. Nakon konsultacija sa arhitektom Pardoom, ona je odabrala model Element 1 površine od 77 metara kvadratnih zbog njegovog lepog dizajna, obilja zastakljenja i visokih plafona.

Pored velikih prozora koji uokviruju poglede na priobalje, moderna prefabrikovana kuća je obložena u panelima od kedrovine i korten čelikom. Trem u obliku slova L se obavija oko kuće i nudi produžetak dnevnog boravka. Enterijer je završen sa bambus podovima i ručno izrađenim nameštajem od javora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;