INFONET-468X60-BANNER

Jubilejski paviljon za proslavu tristote godišnjice grada Karlsruea

25.03.2015. | Inhabitat

Za potrebe ovogodišnjeg obeležavanja tristote godišnjice grada Karlsrue u Nemačkoj, arhitektonskim biroima J. Mayer H. and Partner i Rubner Holzbau je dodeljen ugovor za projektovanje i izgradnju privremenog Jubilejskog paviljona.

Dinamična drvena konstrukcija će biti sastavljena od 170 svetlo sivih, blago kosih i horizontalnih lameliranih drvenih štapova i služiće kao centar za proslavu tristote godišnjice ovog nemačkog grada.

Drvena struktura će prekrivati površinu od 1.000 metara kvadratnih, a biće sastavljena od prizemnog nivoa, uključujući i funkcionalnu salu, binu i kafe, kao i od izložbenog nivoa sa dve platforme za posmatranje okoline.

Tokom gradskog festivala, koji će se održati od 17. juna do 27. septembra 2015. godine, paviljon će služiti kao centralno mesto susreta i koristiće se za različite događaje kojima će se obeležavati godišnjica grada.

Rešetkasta struktura podseća na izgled baroknih gradova transportovanjem urbane mreže kao 3D polja linija u nekoliko slojeva. Dok će biro J. Mayer H. and Partners biti zadužen za projektovanje paviljona, biro Rubner Holzbau će obezbediti sav potreban građevinski materijal i nadgledati izgradnju, koja je već u toku.

Očekuje se da će izgradnja paviljona biti završena krajem aprila.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;