INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moderne Marlboro kolibe koriste prirodne i lokalne materijale

23.03.2015. | Architect Magazine

Arhitektonski biro HGA Architects je povećao skromnu lepotu ovog imanja od 10 hektara u ruralnom Vermontu, SAD, sa pet modernih Marlboro kolibama obložene kedrovinom.

Vikendice su građene za Marlboro muzički festival, godišnji letnji festival koji spaja muzičke talente i umetnike u sedmonedeljnu radionicu napredne klasične obuke u malenom Marlboro kampusu. Izgrađene od prirodnog materijala lokalnog porekla, ove moderne i skromne dvovodne strukture su smeštene tako da ne ugrožavaju okolni pejzaž.

Izgrađene da smeste starije muzičare, kolibe se sastoje od tri različite konfiguracije: tri kolibe površine 150 kvadratnih metara sa tri spavaće sobe, jednu kolibu sa dve spavaće sobe od 135 metara kvadratnih i jednu kolibu tipa spavaonice od 217 metara kvadratnih sa četiri spavaće sobe.

Umesto korišćenja tradicionalnih drvenih fasadnih elemenata, arhitekte su obložile kolibe sa obojenim daskama od crvene kedrovine koje naglašavaju vezu koliba sa šumom. Strmi kosi krovovi su obloženi sa škriljcem lokalnog porekla.

Kao i fasade, enterijer je izgrađen od materijala lokalnog porekla sa prirodnim obradama i uzdržanom paletom boja. Beli bor toplih tonova oblaže unutrašnje zidove i plafone i uravnotežen je sa crnim i hladnim podovima.

Veliki prozori uokviruju pejzaž i ispunjavaju svaku kolibu sa obiljem prirodne svetlosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;