INFONET-468X60-BANNER

Transformacija londonske oronule zgrade iz 1923. godine u hotel sa četiri zvezdice

11.03.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Flanagan Lawrence Architects iz Velike Britanije je renovirao zaštićeno kulturno dobro iz 1923. godine u Londonu i pretvorio ga u hotel od četiri zvezdice sa 320 soba i konferencijskom salom, kafićem, restoranom, barom, maloprodajnim prostorima i spa centrom na krovu.

Zgrada je prvobitno projektovana i izgrađena kao bioskop od strane arhitekte Frenka Veritija, i ona je naknadno korišćena kao sala za bingo igre sve do svog zatvaranja 2001. godine. Ona je rekonstruisana od strane biroa Flanagan Lawrence Architects 2009. godine.

Paviljon Šepards Buš je bio teško oštećen tokom Drugog svetskog rata, loše popravljen i pretvoren u Bingo halu 1983. godine. Bila je zatvorena sve do 2009. godine, kada je biro Flanagan Lawrence Architects dobio građevinsku dozvolu da konvertuje zgradu u prelepi hotel sa četiri zvezdice.

Koncept projekta je inspirisan istorijom zgrade. Kako bi postigli veći nivo efikasnosti, arhitekte su uvele niz energetski efikasnih opcija, uključujući nisko energetsku rasvetu, sistem rekuperacije toplote i CHP sistem na fas koji može da se priključi na buduću mrežu za grejanje i hlađenje.

Arhitekte su odlučile da zadrže originalnu nagrađivanu fasadu od cigle i ponovo stvore prvobitni krov upotrebom modernih materijala. Zadnja fasada odražava prednju fasadu, ali je savremenija.

Enterijer karakterišu zakrivljeni foaje i atrijumski prostori koji imaju Art Deko stil, sa interno osvetljenim mat panelima koji smanjuju odjek buke. Plafon u atrijumu je pokriven sa mesinganim trakama koji se stapaju u koncentrične krugove u centru prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;