Plutajući solarni eko-dom se skoro 100% može reciklirati

09.03.2015. | Inhabitat

Ukoliko više volite poglede na plavu vodu umesto zelenih travnjaka, svideće vam se kuća WaterNest 100, očaravajuće ekološko plutajuće stanište. Kuća je projektovana od strane arhitekte Đankarla Zeme i napravljena od strane kompanije EcoFloLife nakon godina istraživanja.

Ova plutajuća solarna kuća nudi atraktivan i ekološki način življenja u harmoniji sa prirodom. Napravljena od recikliranih i održivih materijala, kuća se može 98% reciklirati i može biti ostavljena u svakoj velikoj i mirnoj vodenoj površini.

Kuća u obliku mahune ima površinu od 93 metara kvadratnih, a prečnika je od 12 metara i sa visinom od 4 metara. Njena zakrivljena forma je izgrađena od recikliranog laminiranog drveta i recikliranih aluminijumskih elemenata.

Zaobljeni drveni krov je ukrašen sa fotonaponskom mrežom od 60 metara kvadratnih koja je sposobna da generiše 4kWp energije. Četiri krovna svetlarnika oivčuju obe strane fotonaponske mreže. Veliki prozori i balkoni se zamotavaju oko jedinice kako bi omogućili stanarima da uživaju u poglede na vodu.

Graditelji su razvili „sofisticirani sistem interne prirodne mikro-ventilacije i klimatizacije“ kako bi klasifikovali zgradu kao „stambenu jedinicu male potrošnje“. Jedinica WaterNest 100 takođe poseduje fleksibilni enterijer koji može da se promeni tako da odgovara različitim korisnicima.

Ukoliko vlasnici ne žele da koriste jedinicu kao kuću, plutajuća ekološka kapsula može lako da se rekonfiguriše u poslovni prostor, kafić, restoran, prodavnici ili izložbeni prostor na vodi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece