Plutajući solarni eko-dom se skoro 100% može reciklirati

09.03.2015. | Inhabitat

Ukoliko više volite poglede na plavu vodu umesto zelenih travnjaka, svideće vam se kuća WaterNest 100, očaravajuće ekološko plutajuće stanište. Kuća je projektovana od strane arhitekte Đankarla Zeme i napravljena od strane kompanije EcoFloLife nakon godina istraživanja.

Ova plutajuća solarna kuća nudi atraktivan i ekološki način življenja u harmoniji sa prirodom. Napravljena od recikliranih i održivih materijala, kuća se može 98% reciklirati i može biti ostavljena u svakoj velikoj i mirnoj vodenoj površini.

Kuća u obliku mahune ima površinu od 93 metara kvadratnih, a prečnika je od 12 metara i sa visinom od 4 metara. Njena zakrivljena forma je izgrađena od recikliranog laminiranog drveta i recikliranih aluminijumskih elemenata.

Zaobljeni drveni krov je ukrašen sa fotonaponskom mrežom od 60 metara kvadratnih koja je sposobna da generiše 4kWp energije. Četiri krovna svetlarnika oivčuju obe strane fotonaponske mreže. Veliki prozori i balkoni se zamotavaju oko jedinice kako bi omogućili stanarima da uživaju u poglede na vodu.

Graditelji su razvili „sofisticirani sistem interne prirodne mikro-ventilacije i klimatizacije“ kako bi klasifikovali zgradu kao „stambenu jedinicu male potrošnje“. Jedinica WaterNest 100 takođe poseduje fleksibilni enterijer koji može da se promeni tako da odgovara različitim korisnicima.

Ukoliko vlasnici ne žele da koriste jedinicu kao kuću, plutajuća ekološka kapsula može lako da se rekonfiguriše u poslovni prostor, kafić, restoran, prodavnici ili izložbeni prostor na vodi.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !