BIG predstavio luksuzan dom za ljubitelja automobila

26.02.2015. | Gizmag

Arhitektonski biro Bjarke Ingels Group (BIG) je predstavio luksuznu rezidenciju u Danskoj koja je gotovo u jednakoj meri kuća i privatni automobilski salon. Vila Gug je naručena od klijenta sa zavidnom kolekcijom automobila, i ona se sastoji od nove forme petlje koja integriše automobile u glavnom delu kuće.

Vila Gug će biti smeštena u ruralnoj oblasti u blizini grada Alborg u Danskoj. Njen dizajn će polarizovati mišljenja, ali on deluje dobro prilagođen za posebne zahteve klijenta. Sudeći prema renderima koji su dati novinarima, kuća deluju kao da se dobro uklapa sa svojom okolinom.

„U Vili Gug, strast klijenta za automobilima igra značajnu ulogu u porodičnom životu, zauzimajući značajan deo stambenog prostora“, kažu iz biroa BIG. „Umesto da sakrivamo vozila u podrumu, ili u velikoj garaži, mi smo predložili kuću koja se glatko pretvara iz garaže u dom.“

Vila Gug zauzima ukupnu površinu od 750 metara kvadratnih, koji su raspoređeni na sledeći način... Forma petlje prvenstveno služi kao prilaz za automobile i zatim postaje privatan salon za automobile i garaža.

Kako se petlje kreće nagore menjaju se funkcije kuće i ulazimo u teretanu, a potom u stambeni deo kuće sa kuhinjom, dnevnom sobom, trpezarijom, spavaćim sobama i ostalim prostorima koji su spojeni sa hodnikom. Krovnoj terasi na vrhu strukture i biblioteci se može pristupiti spuštanjem niz stepenište.

Iako Vila Gug poseduje značajno zastakljivanje, ona je varljivo privatna, a prolaznici neće moći da gledaju unutra u kola pošto prizemlje posedeju veliku neprekidnu fasadu koja deluje na beton. Pored toga, forma petlje takođe stvara unutrašnji vrt koji je zaklonjen od radoznalih očiju.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...