INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prelepa planinska kuća od kedrovine u Kanadi

11.02.2015. | Contemporist

Arhitektonski biro MU Architects je nedavno završio projekat prelepog planinskog doma obloženog kedrovinom koji je podjednako šarmantan kao i njegov surovi, kandski pejzaž koji ga okružuje.

Kuća nalik ambaru je obložena u kedrovinu i tamni sivi metal i posedeje velike volumetrijske rezove koji evociraju na sliku pretesterisanih stabala. Arhitektonski projekat i paleta materijala odražava sirovi karakter ovog šumskog okruženja u okrugi Kvebek, dok panoramski prozori obezbeđuju zadivljujuće poglede ka reci Sv. Lorenca i šire.

Kuća je smeštena na vrhu grebena i podeljena u tri sprata prepuna sunčeve svetlosti. Udoban enterijer je umotan od poda do plafona u daskama od bele kedrovine koja je uparena sa minimalističkim i tamno sivim nameštajem koji odgovara tamnim metalnim oblogama eksterijera.

Najimpresivniji prostor u kući je smešten na gornjem spratu, gde otvorena dnevna soba, kuhinja i trpezarija poseduju spektakularne poglede ispod impresivnog plafona nalik katedrali. Treći sprat je takođe povezan sa spoljašnjom terasom. Prirodno svetlo ulazi kroz prozore i pojačava se preko refleksivnih podova.

Pošto su zajedničke prostorije smeštene na poslednjem spratu, biro MU Architects je postavio privatne sobe na dva niža sprata. Igraonice i dečije sobe se nalaze u podrumu, gde betonski zidovi i sive pločice razbijaju monotoniju enterijera od drveta. Četiri velike spavaće sobe i kupatila se nalaze u prizemlju. Simpatično stpenište od bele kedrovine sa čeličnom ogradom povezuje sve tri etaže.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;