INFONET-468X60-BANNER

Smrčom obložen hotel „Öijared“ se mirno uklapa u okolnu šumu u Švedskoj

02.02.2015. | Dezeen

Švedski arhitektonski biro Kaminski Architecture je nedavno završio hotel „Öijared“, zgradu koja je obložena u trakama smrče koje se odličnu uklapaju sa njenim ruralnim, šumskim okruženjem.

Hotel je pažljivo projektovan kako bi ispoštovao prirodnu sredinu, a izgrađen je od prirodnog i lokalnog materijala. Struktura hotela je blago izdignuta iznad zemlje na stubićima kako bi se minimiziralo uznemiravanje okoline. Njegove 34 sobe su prefabrikovane van gradilišta i uključuju klizne zidove koje daju hotelu fleksibilnost da proširi i smanji veličine soba.

„Öijared“ hotel je projektovan i izgrađen tako da dopuni „Öijared“ klub sa zelenim krovom koji se nalazi u blizini, te je on na sličan način osmišljen sa prirodnom, neutralnom paletom boja.

Za razliku od kluba, koji ima horizontalni profil delimično ukopan ispod tla, hotel je blago povišen iznad šumskog tla, dok obloga od drveta naglašava njegovu vertikalnost.

Nedovršene trake smrče pružaju hotelu teksturisani i prirodni izgled. Zgrada je okrečena sa jarkom crvenom bojom kako bi se stvorio snažni vizuelni kontrast sa svetlo toniranim drvetom.

Savremena unutrašnjost reflektuje šumsko okruženje kroz korišćenje prirodnih drvenih materijala i velikih staklenih otvora koji uokviruju pejzaž.

Pored svojih 34 prefabrikovanih hotelskih soba, dvospratni hotel poseduje i konferencijsku salu, kancelarije i foaje sa kaminom duple spratne visine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;