INFONET-468X60-BANNER

Kuća Kaleidoskop u Španiji je savršeno mesto za igru

21.01.2015. | Inhabitat

Ukoliko ste se ikada zapitali kako bi izgledalo stajati unutar kaleidoskopa, obožavaćete ovu nedavno završenu Kuću Kaleidoskop. Kuća je delo madridskog arhitektonskog biroa A2arquitectos i ona je zapravo psihodelična igraonica sa heksagonalnim tunelom koji imitira unutrašnjost igračke sa ogledalima.

Kuća Kaleidoskop je transformisana od starog terena za skvoš i izgrađena kao igraonica za decu koja odsedaju u hotelu u Majorci u Španiji. Arhitekte ističu višesenzorske kvalitete prostora nalik snu dodavanjem živopisnih boja, svetlosnih efekata i tekstura u prostoru.

Iako je biro zadržao malu i kutijastu strukturu skvoš terena, prostor je uglavnom promenjen umetanjem heksagonalnog tunela dugačkog 9 metara. Sa dva metara visine, ogledalom obloženi tunel omogućava deci (a i ponekoj odrasloj osobi) hodanje unutar njega i interakciju sa njim - njihova refleksija i pokreti postaju deo kaleidoskopskog iskustva. Svetlosne instalacije, kao što je crvena traka svetlosti, pridodaje osećaj nadrealne atmosfere.

Svetlo ružičasta soba sa belim tačkicama se obavija oko šestougaonog kaleidoskopskog tunela. Beli krugovi, koji su postavljeni nasumično, služe i kao skladišni prostor, mesto za sedenje i ulaz u druge sobe.

Kuća Kaleidoskop se takođe sastoji od kupatila prekriveno zvezdama i Periskopa - mezaninskog prostora koji koristi različite boje, teksture, svetla i refleksije kako bi stvorio višečulno iskustvo.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;