Ekološki kapsulasti hotel u švajcarskim Alpima

09.01.2015. | Inhabitat

Ovaj predivni, snegom okupani Eko-Pod hotel u Švajcarskoj nas tera da izvučemo svoje džempere, rukavice i čizme i zaputimo se na skijanje. Eko-Pod hotel je projektovan od strane biroa Robust Outdoor Brands, a podovi i zidovi 3 različite kapsule su vrlo dobro izolovane kako bi se obezbedio maksimalni komfor tokom najhladnijih alpskih meseci.

Hotelska/kamperska destinacija se može pohvaliti sa smeštajem po dve osobe u svojim sobama/kapsulama i on ima za cilj da redefiniše održivi turizam u Švajcarskoj. A, ovo je najbolji deo priče: možete čak posedovati svoju sopstvenu kuću kapsulu!

Kompanija Robust Outdoor Brands gradi svoje mini-kuće sa FSC sertifikovanim drvetom i ne koriste lepak ili bilo koju štetnu hemikaliju u procesu. One se mogu proširiti ili opremiti sa naprednim solarnim sistemom ventilacije koji pomaže u održavanju tople i udobne temperature, kao i duplo zastakljeni prozori. Pored toga, one su osvetljene sa LED rasvetom. Iako ne postoji kuhinja, svaka kapsula je elektrificirana.

Ekološke kapsule možda izgledaju jednostavno, ali one su zapravo prilično čvrste i dolaze potpuno sastavljene nakon što ih kupute direktno od kompanije.

One su modelovane po ugledu na kolibe Toda plemena iz Indije. Ako niste spremni da imate svoju kapsulu, ali želite iskustvo netaknutog alpskog okruženja, možete kontaktirati hotel i rezervisati boravak pre nego što prođe ova zimska sezona.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...