INFONET-468X60-BANNER

Elegantni stakleni i čelični paviljon u Berlinu

24.12.2014. | Dezeen

Arhitektonski biro Barkow Leibinger privodi kraju radove na Fellow paviljonu, elegentanom i modernom studijskom paviljonu projektovanim za studente Američke akademije u Berlinu.

Sam krov paviljona je čelika postavljenim pod uglom, dok je struktura obmotana u staklenu fasadu koja daje paviljonu lagani utisak i otvara enterijer prirodi i svetlu. Zgrada se takođe može pohvaliti sa energetski efikasnim dizajnom koji ima trostruko zastakljenje, zidno grejanje preko toplotne pumpe i visoko-kvalitetnu izolaciju.

Arhitektonski biro Barkow Leibinger je projektovao Fellow paviljon tako da se lagano smesti na tlo i što manje uznemirava živopisni jezerski pejzaž iz 19. veka. Paviljon je izgrađen kako bi zamenio staru kupaonicu, a staklena i čelična struktura je završena sa savijenim krovom od čeličnih greda koji aludiraju da zabatne krovove istorijskih vila ovog kraja. Četiri čelična I stuba koji imaju ulogu i kišne kanalizacije nose krov.

Transparetni paviljon je opremljen sa staklenim kliznim vratima na sve četiri strane, koja otvaraju do šest učionica od po sedam kvadratnih metara, veći prostor za učenje i kuhinjski prostor.

Zastakljena fasada se nalazi iznad povišene platforme od hrasta i čelika koja stvara kontinuirani trem oko paviljona. LED osvetljenje je postavljeno na vrhu podeonih zidova studijskog prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;