Geometrijski element dodaje na dualnosti enterijera stana u Budimpešti

15.12.2014. | Dornob

Ovaj stan u Budimpešti, Mađarska, je dom mladog para koji je želeo da enterijer odražava dualnost stanara. Projektantski biro Batlab je postigao ovaj cilj sa jednostavnim umetkom nalik traci koja se prostire duž širine celog stana.

Narandžasta traka je napravljena od šperploče i čini dva odvojena stepeništa: jedno na muškoj strani, a drugo na žensko strani. Oba stepeništa vode do centralne spavaće sobe na galeriji, koja se nalazi direktno iznad ulaza.

Skriveni prostor za skladištenje unutar cik-cak narandžaste trake se nalaze iza panele u zidu. Na zidu muških stepenica se nalazi više skladištenog prostora koji je oformljen u vidu nekoliko manjih ugradnih polica.

Celokupan narandžasti sklop stepenica je istakanut sa trakom svetla koji se proteže preko ivice. Noću, to trakasto osvetljenje osvetljava stan u geometrijskom uzorku koji oponaša oštre uglove ostatka prostora.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...