INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Klizeći nameštaj povećava prostor u maloj španskoj vili

09.12.2014. | Gizmag

Kada živite u malom domu, fleksibilni nameštaj i pametni dizajn može da učini svakodnevni život mnogo lakšim. Španski arhitektonski biro PKMN Architectures je nedavno renovirao malu jednospratnu vilu u Madridu, i u tom procesu transformisao enterijer sa inovativnim modularnim jedinicama koje se mogu lako pomerati kako bi se stvorio fleksibilni životni i radni prostor.

Kuća je završena u avgustu ove godine i služi ujedno kao dom i poslovni prostor za klijenta koji je nasledio vilu od svog dede. Dekor vile je izrazito utilitaran, ali privlačan, i podseća na druge projekte koje štede prostore kao što je renovirana devojačka soba u Parizu studija Kitoko.

Vila se sastoji od prostora ukupne površine od 50 kvadratnih metara, koji su podeljenei otprilike na pola. Područje najbliže ulaznim vratima ima veliki dnevni boravak slabo popunjen nameštajom, ali je zadnji deo kuće daleko interesantniji...

Arhitektonski biro PKMN Architectures je postavio tri klizne drvene jedinice obešene o plafon koje odvajaju unutrašnjost u fleksibilne prostore. Jedinice poseduju police i mnogo prostora za odlaganje stvari, a tu je čak i kuhinjska radna površina i veliki bračni krevet integrisan u jedinicama.

Prva jedinica može biti pomerena na jednu stranu da stvori studio i kuhinju, dok druga jedinica ima krevet na jednoj starni, a policu za knjige na drugoj strani. Ovo je prilično fleksibilan sistem, ali potencijalno naporan za pomeranje, ali ako imate goste, na primer, mogli biste napraviti kuhinju i trpezariju većim nego obično kako biste ih lepo smestili.

Uprkos činjenici da su teški i do 800 kilograma kada su puni sa knjigama i odećom, jedinice mogu lako biti pomerane sa jedne na drugu stranu, i to zahvaljujući industrijskim Hepco šinama i točkovima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;