INFONET-468X60-BANNER

Parazitska arhitektura menja unutrašnjost crkve u Velikoj Britaniji

09.12.2014. | WAN

Arhitektonski biro OMI Architects je nedavno renovirao crkvu „All Soul“ u Boltonu u Velikoj Britaniji, tako što je ubacio u njen naos dve višenamenske kapsule koje obezbeđuju prostor za biblioteku, sale za sastanke, učionice, izložbene prostore, pa čak i teretanu!

Slobodnostojeće strukture su pozicionirane tako da ne ometaju način na koji se crkva trenutno koristi. One (kapsule) mogu biti posmatrane iz različitih tačaka u unutrašnjosti crkve i deluju kao vizuelni kontrapunkt originalnom naosu.

Renoviranje je imalo za cilj da omogući posetiocima da se približe enterijeru zgrade. Povišena šetališta i stepeništa su integrisana u okviru originalnog prostora crke i naglašavaju arhitektonske kvalitete postojeće i nove strukture.

Umesto da reprodukuju originalni stil crkve, arhitekte su se odlučile da stvore kontrast i izgradili su dva volumena iznad glavnog crkvenog poda. Jedna od kapsula se nalazi na južnoj strani naosa, ima tri sprata koja sadrže kancelarije, kuhinju, sale za sastanke i toalete, dok se druga kapsula smešta na šest stubova i sadrži jedan prostor sa restoranom i kafićem.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;