Počela gradnja Kristalnog nebodera u Kini

27.11.2014. | Dezeen

Izgradnja neverovatnog kristalnog nebodera „Greenland Tower Chengdu“ je započela u Kini i, po završetku gradnje, biće najviša zgrada u jugozapdnoj Kini sa zadivljujućih 486 metara visine.

Neboder je projektovan od strane arhitektonskog biroa Adrian Smith and Gordon Gill, koji je bio inspirisan obližnjim ledenim planinama koje okružuju grad Čengdu. Kako bi se stvorio utisak iskričavog glečera, zgrada će biti osvetljena noću sa umetnutim LED osvetljenjem, naglašavajući kristalni oblik strukuture.

Neboder je smešten u samom centru novog distrikta Dongcun, i njegov oblik je inspirisan topografijom okružujućih planina, koje simbolizuju rast grada i bolju budućnost za njegove stanovnike. „Kao što planinski venci odražavaju svetlost sa neba, a doline odražavaju svetlost sa zemlje, kultni neboder će biti svetlosna skulptura difuznog svetla svih 360 stepeni, stvarajući vezu između neba i zemlje“, rekao je biro.

Projekat uključuje glavni neboder, dva mala nebodera i šestospratni podijum, sa ukupnom površinom objekta od 395.305 metara kvadratnih. Stospratni neboder bi trebao da bude završen u 2018-oj godini, i kada se to bude desilo, očekuje se da će zaseniti trenutnu najvišu zgradu u gradu, Chengdu IFS Towers, za čitavih 200 metara.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...