INFONET-468X60-BANNER

Otvorena najveća pasivna škola u Švedskoj

26.11.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Kjellgren Kaminsky Architecture je nedavno predstavio najveću školu projektovanu i građenu po principima pasivne kuće u Švedskoj! Škola „Kollaskolan“ je objekat od 8.000 metara kvadratnih u gradu Kungsbaki koja je nedavno renovirana sa novom mešovitom namenom objekta projektovanom u skladu sa strogim standardima energetske efikasnosti u zemlji.

Arhitekte su počele projekat dodavanjem proširenja mešovite namene pored postojećeg obrazovnog centra, koji može da primi do 360 učenika. Proširenje škole je izgrađeno kao dopuna postojeće zgrade i strateški pozicionirana da stvori ekspanzivno, otvoreno školsko dvorište.

Šarena vlakno-cementno obloga prekriva fasadu školskog dvorišta sa vitalnim, razigranim šablonom. Kao novo srce škole, igralište ne samo da pruža vezu između novih i starih zgrada, već i pruža kreativno otvoreno okruženje za učenike i nastavnike.

Od početka, projekat je fokusiran na implementaciju niza pasivnih strategija. U cilju ispunjavanja strogih švedskih kritetijuma pasivne kuće, škola je dužna da koristi manje od 45,0 kilovat-časova energije po kvadratnom metru godišnje. Međutim, koristeći brojne energetski efikasne strategije kao što je superiorna izolacije i izdrživo fasadno oblaganje, novouređena škola će koristiti samo 38,0 kilovat-časova energije po kvadratnom metru godišnje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;