Plutajući park za surfere predviđen za Melburn

19.11.2014. | Gizmag

Melburn može uskoro dobiti novu lokaciju za zaljubljenike surfovanja, i to zahvaljujući lokalnom birou Damian Rogers Architecture i inženjerskoj firmi Arup. Ove dve kompanije su nedavno predstavile koncept plutajućeg parka za surfere koga karakteriše plaža i bazen sa talasima sa kontrolom njihove visine. Kompanija Arup kaže da će on biti prvi objekat te vrste u Australiji.

Nova plaža i surferski park će biti smešteni u luci Viktorija i meriće čitavih 16.000 metara kvadratnih. U ovoj fazi projekta, mi nemamo informacije o tome kako će sama struktura plutati, ali će bazen sa talasima biti samostalan i uzimaće vodu direktno iz okolne luke, nakon što ona bude filtrirana i zagrejana na standard vode za kupanje.

Surferi će moći da uživaju u talasima visine do 1,5 metara i sa 160 metara dužine, iako talasi mogu biti i manji za početnike. Ostale aktivnosti koje su najavljene za strukturu uključuju prostore za plivanje i vožnju kajaka, fudbal na pesku, šoping prostore i kafiće.

„Grad Melburn ima neke neverovatne atrakcije, ali mi nemamo naviku da koristimo vodu koja nas okružuje na način na koji bismo mogli“, kaže Demijan Rodžers iz arhitektonskog biroa Damian Rogers Architecture. „Ovaj surferski park bi stvorio atmosferu sličnu onoj na plaži u sred centra grada.“

Arhitektonski biro Damian Rogers Architecture i kompanija Arup su trenutno u fazi pregovora sa potencijalnim finansijerima, mada projekat takođe može biti podvrgnut i javnom finansiranju kako bi se podigao potrebni novac za izgradnju projekta.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...