Drvena prefabrikovana kuća „Unboxed“ može biti u potpunosti reciklirana

22.10.2014. | Inhabitat

Arhitektonski duo Mikaela Kolela i Mauricio Barberio je projektovao ovu predivnu prefabrikovanu drvenu kuću koja može biti u potpunosti reciklirana! Unboxed se zasniva na tipičnoj mediteranskoj kući i predstavlja više održivu alternativu od zidanih ili betonskih konstrukcija. Zahvaljajući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, kuća može bit uklonjena sa parcele uz minimalna ili nikakva iskopavanja.

Visoka standardizacija modula i njihova ukupna prefabrikacija stvara veliku fleksibilnost. Ovaj cilj se takođe postiže deljenjem zgrade na nekoliko osnovnih konstruktivnih elemenata projektovanih da budu montirani sa svim završnim elementima i bez toplotnih mostova.

 

Zahvaljujući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, koji umanjuju ili eliminišu potrebe za iskpovanjem, kuća se 100 odsto može reciklirati. Krov sa malim nagibom omogućava postavu solaranih crepova koji su sposobni da proizvode električnu energiju i toplotu.

Kuća takođe ima jasnu podelu između dnevnih i spavaćih delova sa zastakljenim hodnikom/ulazom u sredini koji omogućava stanarima da ponovo uspostave kontakt sa okolinom (protokom vremena) prilikom svakog prolaska.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...