Drvena prefabrikovana kuća „Unboxed“ može biti u potpunosti reciklirana

22.10.2014. | Inhabitat

Arhitektonski duo Mikaela Kolela i Mauricio Barberio je projektovao ovu predivnu prefabrikovanu drvenu kuću koja može biti u potpunosti reciklirana! Unboxed se zasniva na tipičnoj mediteranskoj kući i predstavlja više održivu alternativu od zidanih ili betonskih konstrukcija. Zahvaljajući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, kuća može bit uklonjena sa parcele uz minimalna ili nikakva iskopavanja.

Visoka standardizacija modula i njihova ukupna prefabrikacija stvara veliku fleksibilnost. Ovaj cilj se takođe postiže deljenjem zgrade na nekoliko osnovnih konstruktivnih elemenata projektovanih da budu montirani sa svim završnim elementima i bez toplotnih mostova.

 

Zahvaljujući inovativnim temeljima napravljenim od čelika, koji umanjuju ili eliminišu potrebe za iskpovanjem, kuća se 100 odsto može reciklirati. Krov sa malim nagibom omogućava postavu solaranih crepova koji su sposobni da proizvode električnu energiju i toplotu.

Kuća takođe ima jasnu podelu između dnevnih i spavaćih delova sa zastakljenim hodnikom/ulazom u sredini koji omogućava stanarima da ponovo uspostave kontakt sa okolinom (protokom vremena) prilikom svakog prolaska.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...