INFONET-468X60-BANNER

Ulični skejt-park sa masivnim zelenim krovom u Danskoj

20.10.2014. | WAN

Danski arhitektonski biro CEBRA se udružio sa firmom Glifberg+Lykke kako bi projektovali višenamenski park koji se može pohvaliti sa 4.500 metara kvadratnih površine za vožnju skejta, parkur, slobodno penjanje, kanu vatrepolo i druge rekreativne aktivnosti. „StreetDome“ poseduje i otvorena igrališta i mesta za sastanke i ima za cilj da postane kulturni centar za grad Haderslev u Danskoj.

Projekat je deo inicijative za stvaranje novih urbanih prostora za rekreaciju, koju je predvodio predsednik udrženja SkejtGrad Mortan Hansen. Biroi CEBRA i Glifberg+Lykke su projektovali kupolu od 1.500 metara kvadratnih na osnovu koncepta za iglo halu biroa CEBRA.

Sa rasponom od preko 40 metara, krov pokriva veliki otvoreni prostor koji se može koristiti za različite tipove sporta, kao što je vožnja skejtborda, slobodno penjanje i ulični basket.

Kupola se sastoji od velike platforme za učesnike sa mestima za sedenje i ona se neprimetno uklapa u pejzaž. Ona inkorporira obline, stepenice i padine koje se ulivaju u okolno tlo i stvaraju kontinuirano okruženje.

Projekat koristi sličnu tehnologiju koju je biro CEBRA koristio na prethodnim projektima, uključujući malu cenu izgradnje i iskustvo projektovanja laganih sportskih hala. Oni su koristi jeftinije komponente koje su već na lageru i koje se često koriste prilikom izgradnje industrijskih zgrada i skladišta.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;