Pop-up hotel nudi reciklirane sobe izgrađene za samo 250 evra

16.10.2014. | Dezeen

Ovaj super privremeni hotel se pojavio u neočekivanim mestima širom festivala „Pozorišta sveta“ u nemačkom gradu Manhajm. Hotel je zamisao dizajn kolektiva „Raumlabor“ i izgrađen je od strane studenata arhitekture iz celog sveta i talentovanih pojedinaca od pronađenih ili recikliranih materijala sa strogim budžetom od po samo 250 evra po sobi.

Dvadeset i dve sobe hotela „Shabby Shabby“ su rasprostranjene na neočekivanim lokacijama, uključujući i na visokim krovovima, užurbanim tržnicama i spokojnim mestima pored reke. One su izgrađene od pronađenog ili recikliranog materijala uključujući delove skela, paleta i polikarbonatnih panela.

Koncept soba nazvan „Hedonist“ je delo studenta Nunoa Pimenta i one predstavljaju minijaturni providni omaž arhitekturi Mis van der Roa. „Collini Bay Resort“ se sastoji od niza soba napravljenih od recikliranih drvenih klupa sa krevetima sa pogledima na gradsku luku.

„Fairy Tank“ sobe su podignute na skelama i nude gostima krevet, ormarić i mini bazen unutar gradskog parka u centru. Interesantnih 22 sobe ovog privremenog hotela su izgrađene tokom maja i juna ove godine, za vreme trajanja festivala „Theater der Welt“ u Manhajmu, Nemačka.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....