INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Renovirana venecijanska vila iz 18. veka kombinuje plemenitu patinu i luksuzni moderni dizajn

15.10.2014. | Inhabitat

Italijanski arhitektonski biro „Welldom“ je renovirao vilu iz osamnaestog veka u Italiji i transformisao je u predivan moderni prostor zasnovan na principima blagostanja. Kuća „Ca’ Spineda“ je restaurisana korišćenjem holističkog pristupa inspirisan klasičnom grčkom filozofijom i izabrana je za najlepšu rekonstrukciju stambenog prostora u Italiji od strane sajma Rebuild 2014.

Pristup dizajna je zasnovan na učenjima Rićatijana škole (Schola Riccatiana) i konceptom aposolutne lepote koja je postignuta kroz odnos između arhitekture, matematike i muzike. Arhitekte su koristile isključivo prirodne materijale i održive tehnologije u cilju generisanja uštede energije od preko 30% više od tradicionalnih vila koje se nalaze u istoj oblasti.

Vila kombinuje patinu arhitekturu osamnaestog veka i luksuzni dizajn i opremanje enterijera. Slično tome, ona prikazuje i sofisticirani kvalitet savremenog dizajna zasnovanog na recikliranim komadima.

Umetnik i dizajner enterijera Aleberto Kolbertaldo je dekorisao vilu sa elementima luksuznog dizajna pomešanog sa recikliranim komadima industrijskog dizajna.

Najlegendarniji komadi dizajna su od kreativnog direktora kompanije Gervasoni Paola Navonea - komadi poput serija Ghost, Brick i InOut, Mosaico sistem osvetljenja kompanije Viabizzuno i industrijski elementi francuskog stila su pružili život ansamblu u kojem arhitektonska lepota i enterijer obogaćuju i dopunjuju jedni druge.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;