Renovirana venecijanska vila iz 18. veka kombinuje plemenitu patinu i luksuzni moderni dizajn

15.10.2014. | Inhabitat

Italijanski arhitektonski biro „Welldom“ je renovirao vilu iz osamnaestog veka u Italiji i transformisao je u predivan moderni prostor zasnovan na principima blagostanja. Kuća „Ca’ Spineda“ je restaurisana korišćenjem holističkog pristupa inspirisan klasičnom grčkom filozofijom i izabrana je za najlepšu rekonstrukciju stambenog prostora u Italiji od strane sajma Rebuild 2014.

Pristup dizajna je zasnovan na učenjima Rićatijana škole (Schola Riccatiana) i konceptom aposolutne lepote koja je postignuta kroz odnos između arhitekture, matematike i muzike. Arhitekte su koristile isključivo prirodne materijale i održive tehnologije u cilju generisanja uštede energije od preko 30% više od tradicionalnih vila koje se nalaze u istoj oblasti.

Vila kombinuje patinu arhitekturu osamnaestog veka i luksuzni dizajn i opremanje enterijera. Slično tome, ona prikazuje i sofisticirani kvalitet savremenog dizajna zasnovanog na recikliranim komadima.

Umetnik i dizajner enterijera Aleberto Kolbertaldo je dekorisao vilu sa elementima luksuznog dizajna pomešanog sa recikliranim komadima industrijskog dizajna.

Najlegendarniji komadi dizajna su od kreativnog direktora kompanije Gervasoni Paola Navonea - komadi poput serija Ghost, Brick i InOut, Mosaico sistem osvetljenja kompanije Viabizzuno i industrijski elementi francuskog stila su pružili život ansamblu u kojem arhitektonska lepota i enterijer obogaćuju i dopunjuju jedni druge.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...