Renovirana venecijanska vila iz 18. veka kombinuje plemenitu patinu i luksuzni moderni dizajn

15.10.2014. | Inhabitat

Italijanski arhitektonski biro „Welldom“ je renovirao vilu iz osamnaestog veka u Italiji i transformisao je u predivan moderni prostor zasnovan na principima blagostanja. Kuća „Ca’ Spineda“ je restaurisana korišćenjem holističkog pristupa inspirisan klasičnom grčkom filozofijom i izabrana je za najlepšu rekonstrukciju stambenog prostora u Italiji od strane sajma Rebuild 2014.

Pristup dizajna je zasnovan na učenjima Rićatijana škole (Schola Riccatiana) i konceptom aposolutne lepote koja je postignuta kroz odnos između arhitekture, matematike i muzike. Arhitekte su koristile isključivo prirodne materijale i održive tehnologije u cilju generisanja uštede energije od preko 30% više od tradicionalnih vila koje se nalaze u istoj oblasti.

Vila kombinuje patinu arhitekturu osamnaestog veka i luksuzni dizajn i opremanje enterijera. Slično tome, ona prikazuje i sofisticirani kvalitet savremenog dizajna zasnovanog na recikliranim komadima.

Umetnik i dizajner enterijera Aleberto Kolbertaldo je dekorisao vilu sa elementima luksuznog dizajna pomešanog sa recikliranim komadima industrijskog dizajna.

Najlegendarniji komadi dizajna su od kreativnog direktora kompanije Gervasoni Paola Navonea - komadi poput serija Ghost, Brick i InOut, Mosaico sistem osvetljenja kompanije Viabizzuno i industrijski elementi francuskog stila su pružili život ansamblu u kojem arhitektonska lepota i enterijer obogaćuju i dopunjuju jedni druge.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...