Drveni „Discovery“ centar se uklapa sa kanadskim šumama

14.10.2014. | Freshome

Arhitektonski biro Smith Vigeant Architects je nedavno projektovao „Discovery“ centar, rustičnu drvenu strukturu koja nudi predivne poglede na jezero Monro.

Zgrada je trobrodna struktura koja je smeštena u brdima Kvebeka u Kanadi, i ona je obložena sa različitim vrstama drveta koje daju predivnu teksturu i boje. Ovaj upadljivi projekat nije ostao nezapažen i on je osvojio dosta nagrada u Kanadi i svetu.

Centar je smešten u kanadskom nacionalnom parku Mont-Tremblant i sastoji se od tri dela: amfiteatra, prostora sa uslužnim objektima i zonom otkrića. On je nastao kao kontinuirana traka rustičnog drveta koja se razvija u zidove, krov i pod koji su zaklonjeni sa velikom nadstrešnicom. Unutrašnje i spoljašnje prostore karakteriše širok spektar korišćenih vrsta drveta koji odražavaju netaknutu okolinu centra.

Njegovi osvetljeni prostori stvaraju uzajamno delovanje između volumena i zanimljiv odnos između eksterijera i enterijera. Njegovo bogatstvo materijala pomaže u uklapanju centra sa okolinom i pokazuje posebnu osetljivost za nezagađenu prirodu Kanade.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...