Drveni „Discovery“ centar se uklapa sa kanadskim šumama

14.10.2014. | Freshome

Arhitektonski biro Smith Vigeant Architects je nedavno projektovao „Discovery“ centar, rustičnu drvenu strukturu koja nudi predivne poglede na jezero Monro.

Zgrada je trobrodna struktura koja je smeštena u brdima Kvebeka u Kanadi, i ona je obložena sa različitim vrstama drveta koje daju predivnu teksturu i boje. Ovaj upadljivi projekat nije ostao nezapažen i on je osvojio dosta nagrada u Kanadi i svetu.

Centar je smešten u kanadskom nacionalnom parku Mont-Tremblant i sastoji se od tri dela: amfiteatra, prostora sa uslužnim objektima i zonom otkrića. On je nastao kao kontinuirana traka rustičnog drveta koja se razvija u zidove, krov i pod koji su zaklonjeni sa velikom nadstrešnicom. Unutrašnje i spoljašnje prostore karakteriše širok spektar korišćenih vrsta drveta koji odražavaju netaknutu okolinu centra.

Njegovi osvetljeni prostori stvaraju uzajamno delovanje između volumena i zanimljiv odnos između eksterijera i enterijera. Njegovo bogatstvo materijala pomaže u uklapanju centra sa okolinom i pokazuje posebnu osetljivost za nezagađenu prirodu Kanade.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?