Kubistička kuća podseća na ogromne naslage blokova

09.10.2014. | Dezeen

Kouiči Kimura je projektovao ovu predivnu kubističku kuću - vertikalni konglomerat pravougaonih volumena. Prozori različitih veličina pružaju poglede na okolni pejzaž u gradu Šigi u Japanu, dok pune unutrašnjost kubističke kuće sa prirodnim svetlom.

U okviru svakog kubičnog volumena koji čini ovu kuću, arhitekta Kimura je postavio prozore koji otkrivaju stateške poglede na komšiluk. Pošto je kuća postavljena na brdu iznad jezera, Kimura je usmerio svaki pogled kroz prozor tako da on pruža privatno i drugačije iskustvo.

Neki prozori gledaju na nebo, dok drugi pružaju poglede na komšije ili predivan okolni pejzaž. Unutrašnji prozori takođe omogućavaju stanarima da proviruju u druge delove kuće. Prozori se kreću od manjih staklenih površina do staklenih zavesa. Ova raznolikost ne samo da pruža različite poglede i iskustva prilikom gledanja, već i stvara paravan privatnosti koji štiti od pogleda suseda.

Arhitekta Kimura je dodao ugrađene elemente nameštaja u enterijeru. Širom dvospratne kuće, police, stolovi i mesta za sedenje izranjaju u harmoničnoj paleti crne, bele i sive boje. Ovi ugrađeni elementi mogu da se koriste za skladištenje ili sedenje, pružajući porodici fleksibilnost tokom vremena.

Prizemlje smešta trpezariju, kuhinju i glavnu spavaću sobu, dok se na spratu nalazi dnevni boravak i druge spavaće sobe oivčene balkonom koji gleda na prizemlje. Kutijasti volumeni stvaraju moderan dom koji svojim stanarima nudi jedinstveno iskustvo okružujućeg pejzaža.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...