Malene kuće-saune sa zelenim krovom krase norveški krajolik

06.10.2014. | Architecture News Plus

Švedski projektant Džonas Vagel (Jonas Wagell) je projektovao niz malih minimalističkih kuća-sauna inspirisanih muzikom Arje Saijonmae, finske pevačice, umetnice i ljubiteljke sauna. Kuća Arjan Sauna može biti smeštena na različitim vrstama terena i dolazi u 12 različitih modela koji izgledaju kao mali koliba smeštena u nordijskom prelepom krajoliku.

Arhitekta Vagel, čiji rad je usmeren uglavnom na funkcionalnost i prostorno iskustvo korisnika, zamislio je Arjan Saunu kao minimalistički prostor koji ima mali trem s pogledom na okolni pejzaž. Korisnici mogu da sede ispred saune i da uživaju u prirodnom okruženju. Projekat je naručen od strane kompanije „Sommarnöjen“ - vodećeg skandinavskog brenda ekoloških kuća za odmor.

Vagel je stvorio čitav niz kuća-sauna prema Arjan modelu. Povrišine kuća variraju između 7,5 i 15 kvadratnih metara, a kuće mogu biti ili sa električnom energijom ili bez nje.

Svaki od 12 modela ima različito unutrašnje rešenje i može biti projektovano u super rustičnom stilu ili kao više moderna sauna.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...