Malene kuće-saune sa zelenim krovom krase norveški krajolik

06.10.2014. | Architecture News Plus

Švedski projektant Džonas Vagel (Jonas Wagell) je projektovao niz malih minimalističkih kuća-sauna inspirisanih muzikom Arje Saijonmae, finske pevačice, umetnice i ljubiteljke sauna. Kuća Arjan Sauna može biti smeštena na različitim vrstama terena i dolazi u 12 različitih modela koji izgledaju kao mali koliba smeštena u nordijskom prelepom krajoliku.

Arhitekta Vagel, čiji rad je usmeren uglavnom na funkcionalnost i prostorno iskustvo korisnika, zamislio je Arjan Saunu kao minimalistički prostor koji ima mali trem s pogledom na okolni pejzaž. Korisnici mogu da sede ispred saune i da uživaju u prirodnom okruženju. Projekat je naručen od strane kompanije „Sommarnöjen“ - vodećeg skandinavskog brenda ekoloških kuća za odmor.

Vagel je stvorio čitav niz kuća-sauna prema Arjan modelu. Povrišine kuća variraju između 7,5 i 15 kvadratnih metara, a kuće mogu biti ili sa električnom energijom ili bez nje.

Svaki od 12 modela ima različito unutrašnje rešenje i može biti projektovano u super rustičnom stilu ili kao više moderna sauna.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...