INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kineski studenti predstavili malenu kuću od samo 4 kvadrata!

16.09.2014. | Inhabitat

Mi smo pisali podosta o mikro domovima, ali ovi kineski studenti su upravo predstavili jednu od najmanjih kuća koje smo ikada videli!

Kuća je projektovana kao deo školskog projekta na Univerzitetu Jangžou i u njoj je smešten krevet, kuhinja, kupatilo i skladišni prostor na prostoru od samo 4 kvadratna metra. Studentima je bilo potrebno pola godine da projektuju i izgrade prototip kuće i trenutno traže patent za svoj projekat.

Iako studenti i njihovi profesori nisu još otkrili koji će se materijal koristiti za izgradnju konačnog dizajna, mala kuća može lako biti napravljena od montažnih materijala i masovno se proizvoditi kako bi se obezbedilo pristupačno stanovanje za osiromašene studente, migrantne radnike ili čak beskućnike.

Kuboidna kuća - struktura kuće meri 2,0 sa 2,0 sa 2,0 metara - je projektovana tako da testira granice minimalizma i razvijena je za pojedince manje zapremine i kraćeg rasta. Ova kuća takođe nije preporučljiva za klasutrofobične ljude.

Kuća je projektovana za samo jednu osobu, a maleni prag može da primi samo jednu osobu u isto vreme. Uski krevet u kući je širine od samo 80 santimetara, a jedan noćni stočić se nalazi sa desne strane vrata. Kuhinjski deo sa skladišnim prostorom se nalazi sa leve strane. Kupatilo evropskog stila, koje je opremljeno sa klozetskom šoljom i tušom, je ušuškano iza kuhinje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;