INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neverovatna transformišuća kocka pakuje mnogo prostorija u jednom

15.09.2014. | Inhabitat

Da li ste jedan od onih kome vrlo brzo dosadi isti stari raspored u sobi?! Ukoliko jeste, možda će vam se dopasti ovaj dizajn iz Rusije. Transformišući enterijer za brata i sestru učeničkog doba zauzima dvospratnu sobu u njihom domu.

Prostor za igru i učenje je dizajniran od strane arhitektonskog biroa Ruetemple i može se pohvaliti sa stepništem koje je ujedno i polica za knjige, kao i sa prilagodljivom strukturom za sedenje na točkovima. Struktura se slaže u brojne konfiguracije unutar prostora kako bi se prilagodila dnevnim rutinama i raspoloženju brata i sestre.

Ovaj privlačan prostor može biti korišćen za učenje, spavanje i može postati veliko igralište kada deca dovedu svoje prijatelje. Slobodan od tipičnog nameštaja, prostor od 33 kvadratnih metara ima za cilj da se prilagodi različitim vrstama rekracije i može biti organizovan na nekoliko načina.

Transformabilna kocka može biti uređena kao tri sofa, izudžena struktura za sedenje ili krevet. Zahvaljujući modularnim konfiguracijama nametšaja, komad može da transformiše jednu sobu u višenamenski prostor.

Drugi deo prostorije ima fiksni nameštaj koji se sastoji od stola, ormana, polica i stepeništa. Zahvaljujući upotrebi jednog materijala, ovaj deo sobe izgleda kao da je napravljen od jednog komada nameštaja. Velikodušni skladišni prostor je obezbeđen zahvaljujući ormanima koji su dvospratne visine i umetanjem polica ispod stepenica.

Osećaj propustljivosti koje su arhitekte želele da postignu je pojačan sa prelepim pogledima na okolinu iz gornjeg nivoa i različitim sistemima rasvete postavljenim u različtim delovima prostora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;