INFONET-468X60-BANNER

Neverovatna transformišuća kocka pakuje mnogo prostorija u jednom

15.09.2014. | Inhabitat

Da li ste jedan od onih kome vrlo brzo dosadi isti stari raspored u sobi?! Ukoliko jeste, možda će vam se dopasti ovaj dizajn iz Rusije. Transformišući enterijer za brata i sestru učeničkog doba zauzima dvospratnu sobu u njihom domu.

Prostor za igru i učenje je dizajniran od strane arhitektonskog biroa Ruetemple i može se pohvaliti sa stepništem koje je ujedno i polica za knjige, kao i sa prilagodljivom strukturom za sedenje na točkovima. Struktura se slaže u brojne konfiguracije unutar prostora kako bi se prilagodila dnevnim rutinama i raspoloženju brata i sestre.

Ovaj privlačan prostor može biti korišćen za učenje, spavanje i može postati veliko igralište kada deca dovedu svoje prijatelje. Slobodan od tipičnog nameštaja, prostor od 33 kvadratnih metara ima za cilj da se prilagodi različitim vrstama rekracije i može biti organizovan na nekoliko načina.

Transformabilna kocka može biti uređena kao tri sofa, izudžena struktura za sedenje ili krevet. Zahvaljujući modularnim konfiguracijama nametšaja, komad može da transformiše jednu sobu u višenamenski prostor.

Drugi deo prostorije ima fiksni nameštaj koji se sastoji od stola, ormana, polica i stepeništa. Zahvaljujući upotrebi jednog materijala, ovaj deo sobe izgleda kao da je napravljen od jednog komada nameštaja. Velikodušni skladišni prostor je obezbeđen zahvaljujući ormanima koji su dvospratne visine i umetanjem polica ispod stepenica.

Osećaj propustljivosti koje su arhitekte želele da postignu je pojačan sa prelepim pogledima na okolinu iz gornjeg nivoa i različitim sistemima rasvete postavljenim u različtim delovima prostora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;