PRIJAVA-468X60-BANNER

Kuća bašta otporna na zemljotrese u Japanu

11.09.2014. | Inhabitat

Ova prelepa kuća u Sakuri u Japanu je mnogo više od kuće sa baštom, ona je naime bašta sa kućom. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Yamazaki Kentaro Design Workshop, ova porodična kuća se sastoji od pet uzastopnih kubičnih prostora, koje sve odlikuju providni prozori od poda do plafona.

Ova karateristika ne samo da donosi puno prirodne svetlosti unutra, već donosi unutra spolja. I pride je kuća izgrađena da izdrži zemljotrese, što je važan bonus u Japanu.

Smeštena u Sakuri-ši, u prefekturi Čiba, ova brilijantna kuća pruža stanarima utisak da žive u ograđenoj bašti. Takođe poznata i kao Kuća u bašti, ona ima velike prozore oko celog oboda, tako da je porodica u stalnom odnosu sa otvorenim prostorom. Bašta je vidljiva dok ljudi kuvaju, čitaju, igraju se ili se kupaju. Jednostavno rečeno, ona je uvek vidljiva.

Osunčana kuća u Sakuri je dugačka i sastoji se od pet blokova ili prostora, od kojih je svaki blago pomeren u odnosu na sledeći. Iako su blokovi povezani tako da formiraju dugački otvoreni prostor, svaki od njih ima svoju funkciju.

Ovaj modularni dizajn ne samo da pruža stanarima definisani funkcionalni prostor, već i pomaže da struktura bude čvršća, pa čak i otporna na zemljotres.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;