Inovativne modularne eko kuće mogu biti vanmrežne u bilo kom okruženju

01.09.2014. | Inhabitat

Zahvaljujući pametnom pasivnom dizajnu, prozorima veličine od poda do plafona i drugim elementima strateškog projektovanja, ovaj maleni dom je dobro osvetljen i udoban tokom cele godine.

Fleksibilni domovi kompanije ECHO su napravljeni od prefabrikovanih modula od 3 metara kvadratnih i imaju prepoznatljiv piramidalni krov koji omogućava olakšani prodor prirodne svetlosti u unutrašnjost. Oni mogu stajati samostalno kao jednostavne baštenske šupe, ili se povezati sa drugim modulima kako bi se stvorio dodatni prostor za goste, studio ili kul mesto za tinejdžere.

Moduli su uglavnom izgrađeni od održivog drveta i poseduju snažne ekološke akreditive u okviru svog jednostavnog, ali ipak modernog dizajna. Ekološke kuće stoje na drvenoj platformi sa podesivim nogama koje jedva dodiruju zemlju i imaju minimalne temelje kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu.

One su idealne za udaljene lokacije, i mogu funkcionisati u potpunosti vanmrežno zahvaljujući fotonaponsklim panelima na krovu koje obezbeđuju energiju potrebnu za grejanje, osvetljenje i napajanje doma.

Modularne eko kuće su takođe u potpunosti prilagodljive, što omogućava vlasnicima da biraju između različitih rasporeda, završnih materijala u enterijeru, vrsti izolacije i spoljašnje obloge koje odgovaraju ukusu i potrebi vlasnika.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...