INFONET-468X60-BANNER

Kuća beskraja na obali Atlantskog okeana u Španiji

12.08.2014. | Büro 24/7

Inspirisana beskrajnim morskim prostranstvom Atlantskog okeana na čijoj obali se nalazi, ova je rezidencija dobila ime "Kuća beskraja". Projektovao ju je španski arhitekta Alberto Kampo Baeza i smestio je u pejzaž Kadiza, predivnog gradića u Andaluziji.

Nazvana "Kuća beskraja", prizemna terasa ove moderne rezidencije se proteže gotovo do samog okeana, dok ona krovna služi kao podijum s pogledom na horizont koji stvarno daje iluziju beskonačnosti.

Kuća je izgrađena poput broda koji je okrenut ka moru i koji samo čeka da zaplovi atlantskim prostranstvom. Glavni materijal korišćen u gradnji je kamen travertin vapnenačkog porekla u čast Rimljana koji su svoje hramove na istim područjima gradili od istovetnog kamena.

Rezidencija na dva spata je projektovana kao zatvorena pravougaona kutija koja se samo mestimično otvara velikim staklenim otvorima. Kuća je 20 metara široka i 36 metara duboka, a sastoji se od kuhinje, velike trpezarije, prostrane dnevne sobe i spavaćih soba koje izlaze ravno na prizemnu terasu i plažu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;