IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća na Tajlandu koja je ujedno i igraonica za decu i odrasle

08.08.2014. | Inhabitat

Ova preslatka kuća na plaži Ča-Am na Tajladnu je inspirisana sa crtanim filmom Tom i Džeri! Rupe kao u siru, različite rampe i mreže ugrađene u srcu kuće je transformišu u savršeno igralište za porodicu sa četiri sina.

Kuća je delo arhitektonskog biroa Onion iz Bangkoka, a njena glavna karakteristika je ta što transformiše iskustvo kretanja sa jednog na drugi sprat u avanturu putem staze u obliku Mebijusove trake.

Arhitekte iz biroa Onion su osmislili kuću za porodicu koja je želela drugačije stambeno iskustvo od onog koje imaju u svojoj glavnoj kući u Bangkoku. Merdevine, mreže i rampe su ugrađene u dom i obešene preko praznine koja povezuje prvi sa trećim spratom, ali to nije jedina vrsta vertikalne komunikacije u kući. Iscrpljeni roditelji mogu da idu stepicama koje se nalaze duž jedne strane atrijuma.

Inspirisani avanturama čuvene mačke i miša, Toma i Džerija, arhitekte su odlučile da projektuju kuću koja će podsećati na „veliki komad sira“ sa neporavnatim rupama i mrežama koje obezbeđuju savršeno mesto za igranje žmurki, za penjanje, jurenje i generalno, igranje.

Kako bi vizuelno proširili prostor, arhitekte su pokrile plafon sa staklenom folijom. Skrivena klizna vrata povezuju najvišu mrežu sa krevetom za jedno dete, dok se krevet na suprotnoj strani velikog tunela suočava sa glavnim stepeništem. Različite boje su korišćene kako bi se razlikovale spavaće sobe, koje imaju razigrane lučne prozore i vrata i nekonvencijalnu rasvetu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;