Prelepa drvena koliba imitira oblik nazubljenih švajcarskih planina

06.08.2014. | Inhabitat

Švajcarski arhitektonski biro Lacroix | Chessex Architectes je nedavno završio „Maison aux Jeurs“, malu drvenu kuću koja se nalazi na obronku brda u dolini Les Žurs u Švajcarskoj.

Koliba je obložena u crno drvo i nadgleda spektakularne planine kroz velike staklene prozore. Nazubljeni krov zgrade aludira na svoju alpsku okolinu i on je stvoren kombinacijom dva volumena seoskih kuća u jedan objekat spojen u centru.

Brvnara je smeštena na ivici stenovite litice, i ona je izdignuta na kamenoj osnovi, kako bi se zaštitila drvena fasada od tla i ublažio neujednačen nagib. Zgrada je odevena u fasadu od tamnog drveta koja obezbeđuje oštar i prekrasan kontrast svom belom okruženju. Unutra je, međutim, drvo u enterijeru ostavljeno netretirano kako bi se stvorila topla i udobna atmosfera.

Pored celokupno obloženog enterijera i eksterijera od drveta, zastakljeni prozori raznih veličina buše volumene zgrada i povećavaju poglede na planine u više pravaca.

Dva najveća prozora - smeštena u dnevnoj sobi u prizemlju i glavnoj spavaćoj sobi na spratu - pružaju se duž celog zida i deluju kao da uvode snežne predele u zatvoreni prostor brvnare.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...