INFONET-468X60-BANNER

Smeštaj u obliku saća za posetioce festivala

25.07.2014. | Gizmag

Svake godine milioni ljudi idu na svoje omiljene festivale opremljeni sa šatorom i vrećom za spavanje u ruci. Holandska kompanija Achilles Design želi da pruži posetiocima festivala malo ekstra udobnosti, a i da uštede prostor, sa svojim B-And-Bee skloništem u obliku saća.

Koncept ima određenu sličnost sa japanskim hotelima-kapsulama, i poseduje modularni dizajn koji se slaže jedan na drugi i koji zauzima relativno mali fizički prostor u odnosu na velik broj šatora. Kompanija takođe navodi da se on lako transportuje i montira.

Pristup smeštaju je preko metalnih stepenica, a rolo platno služi kao vrata koja se zakopčavaju. Unutra se nalazi bračni krevet koji se može konvertovati u sedišta, a udobna unutrašnjost takođe poseduje mesto za skladištenje prtljaga, ormarić, osvetljenje i napajanje.

Kompanija možda greši samo u tome što se koncentrisala na brendiranje proizvoda samo kao festivalskog smeštaja, pošto bi on mogao biti primenljiv u drugim oblastima, kao što su sitacije za smeštaj evakuisanih i izbeglih lica, na primer. Mada, još je rano, a koncept je trenutno u fazi testiranja na belgijskom „Gentse Feesten“ festivalu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;