INFONET-468X60-BANNER

Pristupačni stambeni blok sa skulpturalnim cik-cak balkonima u Gracu, Austrija

01.07.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Love Architecture and Urbanism je transformisao svoj pristupačni stambeni blok u ulici Ragnicštrase 36 u Gracu, Austrija, u razigranu strukturu sa cik-cak skulputuralnim balkonima. Južna fasada zgrade ima ogradu od arisa postavljenu u obliku lepeza koja stvara domaću atmosferu.

Zgrada se sastoji od 15 malih apartmana i penthaus apartmana na gornjem spratu. Balkoni apartmana su orijentisani ka jugu, imaju konzolnu ploču i delimično su pokriveni. Duž cik-cak balkona se proteže ograda od ariša koja menja orijentaciju i uglove nalik lepezi i stvara mekani dinamični izgled.

 

Pored njihove estetske funkcije, balkoni imaju za cilj da učine da manji stanovi deluju veći iznutra. Sa stambenim jedinicama površina u rasponu od 40 do 50 metara kvadratnih, balkoni dodaju preko potrebni osećaj prostornosti sa dodatnih 17 metara kvadratnih prostora.

Severna fasada ka Ragnicštrase ulici uključuje pergolu koja smanjuje buku od saobraćaja i nameštena je na način da izgleda skoro pa transparetno kada se posmatra sa zapada. Strukturalno jednostavno i efikasna, zgrada se može pohvaliti sa jeftinim građevinskim komponentima i odaje osećaj prilagođenih, prijatnih stambenih jedinica.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;