IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pristupačni stambeni blok sa skulpturalnim cik-cak balkonima u Gracu, Austrija

01.07.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Love Architecture and Urbanism je transformisao svoj pristupačni stambeni blok u ulici Ragnicštrase 36 u Gracu, Austrija, u razigranu strukturu sa cik-cak skulputuralnim balkonima. Južna fasada zgrade ima ogradu od arisa postavljenu u obliku lepeza koja stvara domaću atmosferu.

Zgrada se sastoji od 15 malih apartmana i penthaus apartmana na gornjem spratu. Balkoni apartmana su orijentisani ka jugu, imaju konzolnu ploču i delimično su pokriveni. Duž cik-cak balkona se proteže ograda od ariša koja menja orijentaciju i uglove nalik lepezi i stvara mekani dinamični izgled.

 

Pored njihove estetske funkcije, balkoni imaju za cilj da učine da manji stanovi deluju veći iznutra. Sa stambenim jedinicama površina u rasponu od 40 do 50 metara kvadratnih, balkoni dodaju preko potrebni osećaj prostornosti sa dodatnih 17 metara kvadratnih prostora.

Severna fasada ka Ragnicštrase ulici uključuje pergolu koja smanjuje buku od saobraćaja i nameštena je na način da izgleda skoro pa transparetno kada se posmatra sa zapada. Strukturalno jednostavno i efikasna, zgrada se može pohvaliti sa jeftinim građevinskim komponentima i odaje osećaj prilagođenih, prijatnih stambenih jedinica.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;