Drvena koliba vinograda „Domaine la Cabotte“ dopunjuje estetiku pejzaža južne Francuske

17.06.2014. | Inhabitat

Prilikom projektovanja zgrade za mesto koje je blaženo sa zadivljujućim pogledima kao što je južna Francuska, važno je da struktura dopunjuje - a ne da umanjuje - postojeći pejzaž.

Arhitektonski biro h2o architects je uspešno postigao ovu nerazmetljivu estetiku sa drvenom kolibom izgrađenom za Domaine la Cabotte vinograd na padini. Mala zgrada je obložena u drvetu koje lokalno potiče iz kultivisanih šuma u blizini Savoja, i ona uokviruje poglede na prelepe vinograde i planinu Mont Ventoux.

Izgrađena tako da kombinuje tri glavne funkcije, mala drvena koliba od 58 metara kvadratnih smešta oblast za degustaciju vina, oblast za prijem stranak i kancelarijski prostor. Ove tri oblasti su kombinovane da stvore projekat u obliku slova Y, gde svaka grana smešta različitu funkciju. Neobični projekat i povišeni položaj je ponudio arhitektama da maksimizuju poglede ka vinogradima u više različitim pravcima.

Unutra, zidovi, plafoni i podvi su obojeni u belu boju kako bi stvorili utisak prostranosti. Nameštaj, kao što je stalak za vino i piknik sto za testiranje, nude drvene akcente u inače belim, otvorenim i jednostavnim enterijerima. Kako bi ublažili neravnomerni nagib terena, arhitekte su dodale oslonce na ivicama dva od tri drvena volumena.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...