INFONET-468X60-BANNER

Drvena koliba vinograda „Domaine la Cabotte“ dopunjuje estetiku pejzaža južne Francuske

17.06.2014. | Inhabitat

Prilikom projektovanja zgrade za mesto koje je blaženo sa zadivljujućim pogledima kao što je južna Francuska, važno je da struktura dopunjuje - a ne da umanjuje - postojeći pejzaž.

Arhitektonski biro h2o architects je uspešno postigao ovu nerazmetljivu estetiku sa drvenom kolibom izgrađenom za Domaine la Cabotte vinograd na padini. Mala zgrada je obložena u drvetu koje lokalno potiče iz kultivisanih šuma u blizini Savoja, i ona uokviruje poglede na prelepe vinograde i planinu Mont Ventoux.

Izgrađena tako da kombinuje tri glavne funkcije, mala drvena koliba od 58 metara kvadratnih smešta oblast za degustaciju vina, oblast za prijem stranak i kancelarijski prostor. Ove tri oblasti su kombinovane da stvore projekat u obliku slova Y, gde svaka grana smešta različitu funkciju. Neobični projekat i povišeni položaj je ponudio arhitektama da maksimizuju poglede ka vinogradima u više različitim pravcima.

Unutra, zidovi, plafoni i podvi su obojeni u belu boju kako bi stvorili utisak prostranosti. Nameštaj, kao što je stalak za vino i piknik sto za testiranje, nude drvene akcente u inače belim, otvorenim i jednostavnim enterijerima. Kako bi ublažili neravnomerni nagib terena, arhitekte su dodale oslonce na ivicama dva od tri drvena volumena.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;