INFONET-468X60-BANNER

Vanmrežni umetnički mikro-domovi od transportnih kontejnera

02.06.2014. | Gizmag

Kompanija Rhino Cubed, iz Boldera, Kolorado, SAD, se bavi proizvodnjom malih domova, a nedavno je lansirala svoju liniju kontejnerskih mikro domova. Većinom u potpunosti opremljeni model se zove „Rhino Cube“, a pogodan je za upotrebu kao vikendica ili kao kuća za svakodnevno korišćenje. Ona može da funkcioniše na ili van mreže, a njena cena je 60.000 američkih dolara.

Prva završena jedinica „Rhino Cube“ je dobila nadimak „Zulu kraljica“ u čast skijaške staze u Telurajdu u Koloradu. Izgrađena je od jednog transportnog kontejnera od 6 metara dužini, a obuhvata prostor od 15 kvadratnih metara. Eksterijer i enterijer jedinice poseduje male umetničke dorade, kao što je čelična skulptura roga nosoroga (Rhino) i rukom crtana umetnička dela.

Standarna oprema uključuje veliku kuhinju, zajedno sa rešoom, frižiderom i ormarićima i kuhinjskim elementima. Plotna za kuvanje je model sa dve ringle koji radi na denaturisani alkohol, kao i mali grejač koji je pogodan za najteže zime. Unutrašnjost jedinice takođe sadrži krevet na galeriji i mali dnevni boravak.

Iako debitantski model ovde ne sadrži kupatilo, suosnivač kompanije Rhino Cubed, Džen Burton je izjavila da je kupatilo opcionalni dodatak na nešto većoj jedinici od 7,6 metara dužine, a ono sadrži lavabo, tuš i kompostni toalet.

Jedinca je sertifikovana kao proizvod bez olova i poseduje tri dvostruko zastakljena, energetski efikasna fiberglas prozora, izolovan pod, kao i izolovane zidove i krov. Dostupni su mrežni i vanmrežni modeli, a krov ima mali drveni trem i dodatni sistem za zarobljavanje kišnice, dok sistem prečišćavanja sive vode obrađuje otpadnu vodu.

Generator na solarni pogon Yeti, od 1.250 vati, pokreće frižider i sve druge električne aparate u jedinici. Osvetljenje je obezbeđeno preko efikasnih LED svetiljki. Pored toga, eksterijer poseduje sistem zavrtnja koji omogućava vlasnicima da pričvrste pomoćnu opremu kao što su bicikle, tende ili saksije na fasadi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;