INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nevidljiva brvnara u šumama Kanade

29.05.2014. | Inhabitat

Kuća nazvana „Stealth Cabin“ (Nevidljiva brvnara) je delo arhitektonskog biroa Superkül iz Toronta, i inspirisana je tradicionalnim brvnarama, ali je nasuprot njima iznenađujuće modernog karaktera. Izgrađena od lokalne i održivo gajene kedrovine, kuća će postepeno izbledeti i stapati se sa šumom kako spoljašnji omotač stari.

Unutar brvnare, obilje dnevne svetlosti i efikasno projektovane sobe čine da mali prstor deluje veći nego što zaista jeste, a njene energetski efikasne strategije pomažu u smanjenju uticaja kuće na okolinu.

Smeštena pored jezera u blizini Brejkbridža u državi Ontarijo, Nevidljiva brvnara je prijatna mešavina tradicionalnog i modernog dizajna. Vlasnici su bili razapeti oko želje za tradicionalnom brvnarom i modrnim domom, tako da je biro Superkül osmislio projekat koji meša ta dva stila sa puno toplog drveta i savremenih linija.

Brvanara je izgrađena od održivo gajene i netretirane kedrovine. Tokom vremena, drvo će stariti i siviti kako bi se što više uklopilo sa okolnom šumom. Poštujući okolno zemljište, biro Superkül je postavio dom tako da izbegne seču postojećeg drveća ili pomeranje stenja, i ona sada uživa prelepe poglede na šumsko i jezersko okruženje.

Unutar Nevidljive brvnare, posetioci će videti kuhinju i trpezariju dovoljne veličine, kao i dnevni boravak sa visokim plafonima. Pored toga, kuća poseduje kreativni raspored i udobne kutke koji stvaraju toplu atmosferu. Kuća poseduje i predsoblje, dve spavaće sobe, dva kupatila i fleksibilnu letnju sobu u kojoj se može uživati u toku letnjih meseci.

Veliki prozori i svetlarnici pružaju obilje dnevne svetlosti, a prirodna ventilacija obezbeđuje dovoljno svežeg vazduha bez potrebe za klimatizacionim sistemima. Nevidljiva brvnara je projektovana za sva četiri godišnja doba i ostaje prilično topla zimi uz pomoć visoko efikasnog kamina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;