PRIJAVA-468X60-BANNER

Kontejnerski bar meša održivu arhitekturu i alkohol

21.05.2014. | Gizmag

Arhitektura zasnovana na transportnim kontejnerima je već proizvela dosta inovativnih struktura, ali ona nije generalno bila povezivana sa pivom... do sada. Nedavno otvoreni Kontejnerski bar (Container Bar) u Ostinu u Teksasu, SAD, spaja održivu arhitekturu i alkohol pod jednim krovom, a takođe i pruža lep primer arhitektonskog dizajna.

Projektovan od strane biroa North Arrow Studio i Hendley Knowles Design Studio, Kontejnerski bar je napravljen od ukupno sedam transportnih kontejnera. Kontejneri su naslagani jedna na drugi na dva sprata visine i aranžirani tako da formiraju centralni dvorišni prostor sa barom usredini, kao i gornji nivo na spratu sa terasom. Sve u svemu, spoljašnje i unutrašnje površine bara imaju ukupnu površinu od 196 metara kvadratnih.

Pet od sedam kontejnera imaju ugostiteljsku funkciju, a arhitektonski biro North Arrow Studio je dekorisao enterijer sa svetlim bojama i materijima, koristeći mozaik pločice, reciklirano drvo, papirne kolaže i tapete. Biro je takođe isekao nekoliko prozora u telu kontejnera.

Kontejnerski bar je počeo sa radom početkom ove godine, ali je gradnja traja više od tri godine od početka do kraja, delimično zahvaljujući nepoznavanjem tematike kontejnerske arhitekture gradskih vlasti Ostina, što je rezultiralo u podužoj bici za sticanje potrebnih dozvola.

Ukoliko se ukaže potreba, Kontejnerski bar se može rastaviti i preseliti sa lakoćom - u svakom slučaju daleko lakše od tipičnog objekta od cigle ili opeke.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;