IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zatvoreni bazen u Nemačkoj je obavijen sa razigranom talasastom staklenom fasadom

13.05.2014. | Inhabitat

Ovaj novi zatvoreni bazen u Ismaningu, Nemačka, je obavijen u tečnoj staklenoj fasadi koja omogućava prodor dnevnoj svetlosti u unutrašnjost, zamagljujući granicu između spolja i unutra.

Projektovan od strane biroa prpm Architekten, objekat poseduje bazen od 25 metara dužine sa skakaonicom, plići bazen za početnike, oblasti za decu i tobogan dugačak 50 metara. Sa svojom razigranom fasadom, krovnim prozorima i raznovrsnim prostorima, Ismaning zatvoreni bazen stvara harmonično i opuštajuće okruženje.

Bazen je smešten u paviljonu koji se nalazi u parku u blizini škole i društvenog centra. Zgrada se sastoji od različitih konveksnih i konkavnih oblasti u obliku ljuski koji uspostavljaju jaku vezu sa okolnim pejzažom.

Volumen bazenskog centra je obavijen u izolacionim OKALUX K staklenim panelima, koji zahvaljujući specijalnim kapilarnim cevima ubačenim u šupljine panela omogućavaju optimalnu i difuznu distribuciju svetlosti. Kompozicija transparentnih, providnih i neprovidnih elemenata daje omotaču transparentnost i otvorenost gde je to poželjno, a u isto vreme štiteći druge oblasti od nepoželjnih pogleda spolja.

Bazenski prostor je bez stubova i uključuje tobogan dugačak 50 metara. Galerija na prvom spratu pruža poglede na bazensku salu i pruža pristup osunčanoj terasi. On takođe ima saunu sa sopstvenim spoljašnjim delom i okrugli krov sa pogledom na nebo.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;