INFONET-468X60-BANNER

Urbana bašta: Stambeni blok u Berlinu

28.04.2014. | Detail

U srcu nemačke prestonice, arhitektonski biro Grüntuch Ernst Architects je projektovao alternativu berlinskim tipičnim obodnim urbanim blokovima koji se otvara ka ulici, a nudi veliku individualnost stambenim jedinicama.

Smešten između berlinskih naselja Berlin Mitte i Prenzlauer Berg, novi stambeni kompleks „Marthashof“ biroa Grüntuch Ernst Architects nudi dizajn koji odstupa od principa konvencijalnih obodnih urbanih blokova otvarajući klasnični berlinski zatvoreni blok u zajedničku baštu.

Zeleni centar je time smešten u okviru urbanog ansabla. Vrtni prostor bez automobila se prostire na 3.000 kvadratnih metara i predstavlja pristupnu oblast, zajednički prostor i tačku identifikacije za stanovnike novog bloka.

Dobro raspoređena struktura zgrada koja okružuje ovaj zeleni prostor i njene različite krovne terase smanjuje bilo kakvu svest o masivnosti kompleksa. Različita prednja uzvišenja, koja su više tipična za dugačke urbane strukture su rezultat. Ovaj efekat se pojačava sa tri različite vrste fasada: bela fasada koja je presečena sa zidnim elementima, i braon-eloksirana metalna fasada sa perforiranim sklapajućim elementima za senčenje.

Ova raznolikost je učinjena još više primetnom od strane različitih tipova stambenih jedinica koje kompleks ima da ponudi. Bilo da je u pitanju garsonjera, dupleks ili penthaus apartman, svi se oni mogu pronaći u novoizgrađenom stambenom kompleksu Marthashof.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;