INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Da li biste mogli da živite u kući veličine parking prostora?

25.04.2014. | Gizmag

Tim studenata i profesora sa Savanah koledža za umetnost i dizajn (SCAD - Savannah College of Art and Design) iz Džordžije, SAD, nedavno je predstavio prototip malenog doma koji je naveden kao budućnost urbanog života. Nazvana SCADpad, kuća u pitanju može da stane na parking prostor standardne veličine i očekuje se da će koštati oko 40.000 dolara.

SCADpad je prilično jednostavna struktura, izgrađena od drveta i postavljena na točkovima radi lakog pomeranja, dok je za pojedinačnu jedinicu potrebno oko mesec ili dva dana za izgradnju. Svaka kuća SCADpad meri samo 2,5 sa 4,8 metara, što je čak i uže od Imai kuće. Iako će prostor očigledno biti ograničen, tim pominje da svaka jedinica poseduje kuhinjski prostor, krevet za spavanje u obliku mreže i rasklapajući sto.

Tim studenata i profesora sa džordžijskog koledža je proizveo tri kuće SCADpad do sada, od kojih je svaka ukrašena u jedinstvenoj šemi boja inspirisana različitim kampusima SCAD-a u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

SCADpad kuće su samo deo priče, međutim. Tim trenutno ima tri prototipske jedinice aranžirane jedne blizu druge na četvrtom spratu parking prostora koledža, pretvarajući taj prostor u pravu malu zajedincu. Mikro zajednica takođe poseduje i baštenski prostor koji se navodnjava sivom vodom, sistem za upravljanje otpadom i radionički sto zajedno sa 3D štampačom.

Pošto je projekat još uvek u fazi razvoja, detalji tek trebaju biti razrađeni, te mi nemamo informaciju da li će kuća SCADpad funkcionisati vanmrežno, na primer.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;