Obdanište po uzoru na ilustracije iz dečijih knjiga u Austriji

23.04.2014. | Detail

Novo obdanište u Bludencu u Austriji, delo arhitektonskog biroa Bernardo Bader Architects, nazvano po poznatoj ilustratorki Suzi Vejgel (Susi Weigel), može se pohvaliti sa čudesnim enterijerom koji je bio inspirisan motivima sa kojima je ova umetnica ukrasila dečije knjige.

Minimalistički stil novih zgrada se uklapa skladno sa pejzažom, i iz tog razloga je biro Bernardo Bader Architects projektovao spoljašnju fasadu sa elementima drveta, naglašavajući jednostavni karakter dvospratne zgrade sa korisnom površinom od 1.200 kvadratnih metara.

 

Veliki prozori pružaju izvanredne poglede na okružujući planinski pejzaž, kao i na livade i šume regina Vorarlberg. U unutrašnjosti obdaništa, zatvorena galerija stvara ekspanzivni prostor sa obiljem prostora za igru i odmor. Pojedinačne učionice i radionice su podeljene i nalaze se na oba sprata.

Šema boja je bitan element projekta i ona je bila odgovornost Monike Heis, koja se odlučila za blede, meke boje u nijansama od žute do plave. Koncept boja, koji je primenjen na zavesama, stolicama, tapaciranim predmetima i nekim elementima zidovima, daje svetle akcente koji su u suprotnosti sa zidovima i plafonima obloženih u drvetu ili neborađeni u natur betonu. Drvo, ponajviše jela u unutrašnjosti i bor na fasadi, potiče iz lokalnih šuma.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...