Ortodontska klinika potpuno belog enterijera na Siciliji

09.01.2014. | Dezeen

Skoro sve je u potpunosti belo unutar ove zubarske ordinacije na Siciliji, delo arhitektonskog biroa Bureauhub, od zidova, podova i plafona, do nameštaja, opreme i uniformi osoblja. Prikladno nazvan „Beli prostor“, enterijer je projektovan od strane biroa Bureauhub za već postojeću ortodonsku praksu koja se nalazi u gradu Kataniji.

Arhitekte su započele svoje renoviranje instaliranjem velikog volumena Corian-a koji obavija nekoliko prostorija unutar klinike i smešta različite funkcije i aktivnosti. On integriše informacione ekrane i čiviluke koji se izvlače u prijemnom delu, a takođe se krivi nadole na jednoj strani kako bi pružio mesta za sedenje pacijenata i za skladištenje magazina.

Na drugim mestima, Corian (poseban materijal koji se sastoji od akrilnog polimera i aluminijum hidroksida; brend ime stvoreno od strane kompanije DuPont) smešta ekrane osetljive na dodir i daljinske upravljače za rengen i medicinske informacione sisteme, kao i displej zidovi za stomatološke snimke i druge stvari.

„Predvideli smo takozvani implant koncept, zasnovan na tipičnom ortodontskom korišćenju medicinskih uređaja visoke preciznosti, kao princip dizajna širom prostora“, objasnile su arhitekte iz biroa Bureauhub.

Klinika ima klijentelu koja se sastoji uglavnom od dece, tako da je biro Bureauhub takođe postavio komad dizajniranog nameštaja koji kombinuje sto za pisanje i crtanje sa pećinom ispod koja se sastoji od skrovišta u obliku balona.

„Želeli smo da zagolicamo čula i izazovemo radoznalost kod dece, menjajući tipična očekivanja od čekaonica u okruženje koja pozivaju na igru i samostalno istraživanje“, rekli su arhitekte iz biroa Bureauhub.

Sistem signalizacije koji se sastoji od 21 različitog simbola je razvijen da pomogne orijentaciju u samoj klinici. Svaki simbol je urezan u materijal kojim su obloženi zidovi (Corian) u nivou očiju dece, dok zid sa pozadinskim osvetljenjem nudi objašnjenje značenja svakog simbola.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...