INFONET-468X60-BANNER

Ortodontska klinika potpuno belog enterijera na Siciliji

09.01.2014. | Dezeen

Skoro sve je u potpunosti belo unutar ove zubarske ordinacije na Siciliji, delo arhitektonskog biroa Bureauhub, od zidova, podova i plafona, do nameštaja, opreme i uniformi osoblja. Prikladno nazvan „Beli prostor“, enterijer je projektovan od strane biroa Bureauhub za već postojeću ortodonsku praksu koja se nalazi u gradu Kataniji.

Arhitekte su započele svoje renoviranje instaliranjem velikog volumena Corian-a koji obavija nekoliko prostorija unutar klinike i smešta različite funkcije i aktivnosti. On integriše informacione ekrane i čiviluke koji se izvlače u prijemnom delu, a takođe se krivi nadole na jednoj strani kako bi pružio mesta za sedenje pacijenata i za skladištenje magazina.

Na drugim mestima, Corian (poseban materijal koji se sastoji od akrilnog polimera i aluminijum hidroksida; brend ime stvoreno od strane kompanije DuPont) smešta ekrane osetljive na dodir i daljinske upravljače za rengen i medicinske informacione sisteme, kao i displej zidovi za stomatološke snimke i druge stvari.

„Predvideli smo takozvani implant koncept, zasnovan na tipičnom ortodontskom korišćenju medicinskih uređaja visoke preciznosti, kao princip dizajna širom prostora“, objasnile su arhitekte iz biroa Bureauhub.

Klinika ima klijentelu koja se sastoji uglavnom od dece, tako da je biro Bureauhub takođe postavio komad dizajniranog nameštaja koji kombinuje sto za pisanje i crtanje sa pećinom ispod koja se sastoji od skrovišta u obliku balona.

„Želeli smo da zagolicamo čula i izazovemo radoznalost kod dece, menjajući tipična očekivanja od čekaonica u okruženje koja pozivaju na igru i samostalno istraživanje“, rekli su arhitekte iz biroa Bureauhub.

Sistem signalizacije koji se sastoji od 21 različitog simbola je razvijen da pomogne orijentaciju u samoj klinici. Svaki simbol je urezan u materijal kojim su obloženi zidovi (Corian) u nivou očiju dece, dok zid sa pozadinskim osvetljenjem nudi objašnjenje značenja svakog simbola.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;