IZOLACIJA-468X60-BANNER

Dom od bambusa otporan na poplave

27.09.2013. | Designboom

Kao odgovor na često ozbiljne prirodne katastrofe u Vijetnamu, lokalni arhitektonski biro H&P Architects su projektovali ovu kuću od bambusa koja je otporna na poplave. Svaka modularna struktura je dimenzija 3,3 sa 6,6 metara i montira se pričvršćavanjem, vezivanjem i kačenjem svakog različitog elemneta posebno.

Objekat je dovoljno jak da izdrži poplavu visine do 1,5 metara, a arhitekte trenutno vrše eksperimente sa modelom kako bi videli da li je otporan da izdrži poplavu do 3 metara visine.

Enterijer objekta funkcioniše kao multifunkcionalni prostor, a sama namena kuće može biti promenljiva, od stanovanja, preko obrazovnih, medicinskih i opštinskih centara.

Konstrukcija objekta je napravljena od malih komada bambusa, iverica i kokosovih lišća, koji mogu biti finalno obrađeni sa oblogom koja odgovara lokalnoj klimi i regionalnim metodama gradnje, dobijajući na taj način prolagovljivu vernakularnu arhitekturu.

Fleksibilni objekat se može masovno proizvoditi i izgraditi za 25 dana od strane samih korisnika. Projekat nudi pristupačno rešenje za stanovanje i predstavlja bezbedno sklonište za ljude u najsurovijim uslovima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;