PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Ovalni neboder u Limasolu, Kipar

03.07.2013. | WAN

Arhitektonski biro Atkins objavio je idejni projekat za kancelarijsku zgradu inspirisanu kamenčićem u Limasolu, Kipar, koja je sada dobila dozvola za gradnju. Prikladno nazvan „The Oval“ (ovalna zgrada; ovalni kamenčić), ovaj novi komercijalni toranj će ponuditi niz velikodušnih kancelarijskih jedinica sa pogledima na obalu, gde će svaki sprat imati verandu okrenutu ka jugu.

Ove verande su deo proširenog fokusa ka održivosti celog projekta, obezbeđujući osenčenje i smanjujući toplotni dobitak. Spoljni omotač nebodera sadrži klimatski kontrolni sistem sa trostrukim zastakljenjem na južnoj i severnoj fasadi i horizontalnim prepustima na južnoj fasadi. Istočna i zapadna fasada će biti završeni sa konvencijalnim sistemom fasadnih obloga.

Kratki film objavljen od strane biroa Atkins pokazuje kako neboder „The Oval“ stoji ponosno u poslovnom delu Limasola, samo par metara od obale. Okružen sa relativno niskim zgradama, okrugli oblik novog komercijalnog bloka je još izraženiji na panorami ovog živog grada.

Hakim Kenouči (Hakim Khennouchi), direktor projektovanja u birou Atkins, objašnjava: „Naši arhitektonski projekti širom sveta uvek imaju za cilj da odgovore na različite uslove i zahteve klime, kulture i ekonomije. U ovom slučaju, karakteristični oblik zgarde je bio inspirisan sa okruglim kamenčićima koji se nalaze na obali Limasola, stvarajući formu koja je u oštroj suprotnosti sa gradskim pejzažom i koji se izdvaja kao jedinstveni, ali ipak, održivi objekat. To je fantastični dodatak našem portfoliju.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;