INFONET-468X60-BANNER

Otvorena najveća građevina na svetu u Kini

02.07.2013. | Inhabitat

Kina je dobra u stvaranju velikih stvari - od vetroparkova i gumenih patkica do gigantskih baterija. Najnoviji projekat super veličine koji se pojavio jeste najveća slobodnostojeća zgrada na svetu - New Century Global Center. Nova super-zgrada je visoka 100 metara, 500 metara dugačka i 400 metara široka, sa površinom od 1,7 miliona kvadratnih metara. To je dovoljno veliko za smeštaj 20 Sidnejskih opera ili tri puta veće od Pentagona.

Objekat New Century Global Center se nalazi u Čengduu, koji je glavni grad provincije Sečuan na jugozapadu Kine. Zgrada, koja je otvorena ovog vikenda, smešta širok spektar poslovnih kancelarija, hotela, pozorišta, tržnih centara, veštačko Mediteransko selo i porodičnu-tematsku atrakciju kao što je vodeni park koji se zove Rajsko ostrvo.

Zgrada je projektovana da bude krunski dragulj novopodmlađenoj oblasti Čengdua, koja se zove Tainfu novi distrikt. Gradska metro linija se proširuje kako bi opslužila novi okrug, dok se izgradnja novog aerodroma se očekuje za 2020. godinu, pretvarajući ceo prostor u novi ekonomski i kulturni centar zapadne Kine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;