INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Promena lica tradicionalne španske vile

05.06.2013. | WAN

Arhitektonski biro GRAS Arquitectos je nedavno završio veliki projekat rekonstrukcije privatne vile u Palmi de Majorka. U ranim fazama projektovanja je odlučeno da novi volumeni treba da budu u drastičnom kontrastu sa postojećim objektom koji je klasično bela forma sa balkonima i tremovima sa lukovima.

Niz Corten čeličnih kutija se ušlicovao u postojeći volumen, oštro se suprostavljajući sa svetlucavo belom fasadom originalne forme. Tokom vremena nijansa Corten čelika će se promeniti kako fasada bude dobijala patinu; doduše, ovaj proces će trajati nekoliko godina.

Arhitektonska intervencija od strane biroa GRAS Arquitectos je stvorila novi trem, pošto se volumen kupatila izdiže iznad bašte, naglašavajući izlaz ka spoljašnjem prostoru, novu spavaću sobu i prostoriju za igru, i to sve kroz integraciju Corten čeličnih kutija.

Može se uživati u dalekosežnim pogledima preko zaliva Palma de Majorke iz sobe za igru i na vrhu novog bazena, teretane i spa prostora koji ima pristupačni zeleni krov. Ovaj bazen i spa je utonuo u kosu parcelu i samim tim je skriven kada se gleda front kuće, dok sa leđa, veliki prozori koji se otvaraju ka vrtu, ispunjavaju unutrašnji prostor sa jakim suncem.

Sunčeva svetlost se reflektuje sa belog mermera unutar eneterijera kako bi se dodatno osvetlio prostor. Betonska unutrašnjost bazenskog volumena je pokrivena sa IPE drvetom na podu i plafonu kako bi se dodala toplina i referenca na borovu šumu u kojoj se vila nalazi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;